Danmarks første DGNB-certificerede dagligvarebutik – Netto | Tagkanalen (19)

 

Netto ved Bygholm Bakker i Horsens er Danmarks første fritstående dagligvarebutik med en DGNB Guld-certificering. Butikkens træfacade, solcelleanlæg og sedumtag er blot nogle af de elementer, der har sikret Netto en af de mest anvendte og anerkendte bæredygtighedscertificeringer.

 

I december 2020 kunne Salling Group indvie den første i rækken af Netto-dagligvarebutikker, der er opført med et særligt fokus på bæredygtighed. Netto ved Bygholm Bakker i Horsens er konstrueret primært i træ frem for beton, hvilket har minimeret klimapåvirkningen og dermed bidraget til DGNB Guld-certificeringen.

 

Også på tagløsningen har byggeriet hentet vigtige DGNB-point. Tagløsningen er udført med sorte selvbærende ståltrapezplader, der arkitektonisk spiller flot sammen med de synlige træspær og hele det visuelle udtryk i Nettos nye butikskoncept. Desuden er tagfladen dækket med sedum, der bidrager til varmelagring, forsinkelse af regnvand og nedkøling i butikken.

I dette afsnit af Tagkanalen besøger vi den bæredygtige dagligvarebutik, hvor Nettos Senior Project Manager, Lars Storm Thomsen, fortæller om visionerne og de særlige krav, der stilles, når man vælger at DGNB-certificere. Han løfter også sløret for de store energigevinster, byggeriet indtil videre har opnået.

 

Her finder du indholdet i afsnittet:

0:38 Nettos visioner bag en bæredygtig dagligvarebutik

0:59 Derfor har Netto valgt at certificere efter DGNB

1:23 Kundernes reaktion på den bæredygtige butik

1:53 Taget har spillet en markant rolle ift. at opnå DGNB Guld-certificering

2:31 Den røde tråd mellem arkitekturen udvendigt og indvendigt

3:22 Omkostningerne forbundet med at DGNB-certificere

3:55 Besparelser på driften ved at bygge bæredygtigt

4:22 Evaluering ift. byggeri af kommende butikker.

 

Byggeriets parter:

  • Bygherre: Netto og Salling Group
  • Projektudvikler/entreprenør: Innovator
  • Arkitekt og landskabsarkitektur: C.F. Møller Architects
  • Tagdækker: Phønix Tag Vejle

SE MERE PÅ TAGKANALEN

På Tagkanalen bliver du klædt på med viden om, hvordan du som arkitekt eller bygherre træffer et sikkert og langsigtet valg med tagpap til byggeriet.

Alle afsnit