Grønne tage er et smukt samspil til den vestjyske natur

Innovest i Skjern, grønt tag


Innovationscentret Innovest i Skjern holder på regnvandet med hjælp fra Nature Impact® Roof

 

Et grønt tag er en logisk del af en innovativ profil. Derfor giver det god mening, at Innovest – det nye innovationscenter i Ringkøbing-Skjern Kommune – i dag står med det grønne tag Nature Impact® Roof fra Phønix Tag Materialer.

 

Den cirkelformede bygning, som blev taget i brug august 2015, er karakteristisk af udseende og skal være et kraftcenter for udvikling og innovation i lokalområdet. Og valget af grønne tage bliver mere og mere populært i disse år – og med god grund.

Hovedentreprenør på det spektakulære byggeri i Skjern er entreprenørfirmaet Hansen & Larsen A/S, og erhvervskonsulent Morten Borg bekræfter den øgede interesse for de grønne tage.

 

-Indtil nu er det primært virksomheder, der har benyttet dem, men vi ser stadigt oftere, at grønne tage bliver brugt på f.eks. lejlighedskomplekser. Fordelene er, at det er meget enkelt at arbejde med, det går hurtigt og det tager ikke længere tid end et traditionelt tag, fordi det er de samme tagdækkere, der har lagt det hele. Det betyder færre mænd på taget og en effektiv arbejdsgang, siger Morten Borg.


Holder på regnvandet

Fordelen ved Nature Impact® Roof er ikke mindst, at det opsamler masser af regnvand – faktisk kan det reducere nedløbet fra en tagflade med mere end 50 pct. På den måde kan grønne tage være et billigt og smukt alternativ til at udbygge de eksisterende kloaksystemer, i takt med at vi skal forvente mere ekstremt vejr med bl.a. flere og kraftigere skybrud også i Danmark i de kommende år.

På den måde er Nature Impact® Roof sund fornuft – både økonomisk og miljømæssigt. Dertil kommer, at et grønt sedumtag for de fleste øjne er kønt at se på.


I samspil med naturen

En af drivkræfterne bag Innovest er Ringkøbing-Skjern Forsyning, som i dag selv bor i Innovest, og adm. dir. Finn Jessen er glad for valget af de grønne tage.

 

-Hele bygningen skal ses som et samspil med den smukke natur og Skjern Å, som vi har lige uden for døren. Bygningen hænger sammen med nærmiljøet og er så at sige vokset op af den lokale jord. Samtidig er det en pointe, at vi skal gøre noget, der er lidt anderledes for at skabe plads til innovation og forandring, og de grønne tage passer godt ind i begge tankesæt, siger han og fortsætter:

 

-For os er det også en fordel, at vedligeholdelsen af de grønne tage er meget begrænset, især de første år, fordi sedumet reelt passer sig selv. Endelig betyder det også noget, at vi holder på regnvandet uden at skulle lede det væk fra grunden.

 

Morten Borg fra Hansen & Larsen A/S er ikke i tvivl om, at vi vil se endnu flere grønne tage vokse op i Danmark i fremtiden.

 

-Jo flere, der får øje på fordelene, jo mere populært vil det blive. Én ting er at holde på regnvandet, men det grønne tag året rundt signalerer i sig selv et godt miljø, siger han.

 

Innovest er tegnet af Aarstiderne Arkitekter A/S.

 

Spørgsmål om grønne tage kan rettes til Kim B. Kristensen, Phønix Tag Materialer, 40 64 52 48. 

Medarbejdere hos Phønix Tag Materialer, som er klar til at hjælpe dig

Kontakt os

Vi sætter en ære i at forsyne forskellige aktører i byggebranchen med gennemtestede kvalitetsprodukter, der hjælper med at holde Danmarks tage tætte.

79 96 21 00

43 66 21 60

HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.00 - 15.30
Fredag 7.00 – 14.30

I Greve

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 6.30 - 15.00
Fredag 6.30 – 13.00