Nyt og utraditionelt tiltag for at skaffe tagdækkere

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til indvielsen af et helt nyt og utraditionelt tiltag for nye tagdækkere i gang hos Phønix Tag Materialer i Vejen

Mandag 18. marts skød beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) et helt nyt og utraditionelt tiltag for nye tagdækkere i gang hos Phønix Tag Materialer i Vejen. Her begynder de første 26 elever på et helt nyt forløb, der på en utraditionel måde bringer ledige og virksomheder sammen.

Det er virksomheden selv, i samarbejde med en række private virksomheder, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), uddannelsesudbyder og 3F, der har taget initiativ til det nye forløb, som kan kombineres med en bred palette af efterfølgende uddannelser eller jobs; f.eks. mesterlære, erhvervsgrunddannelse (EGU) og IEUD.

”Jeg er rigtig glad for initiativet. Dette er et helt unikt og nytænkende bredt samarbejde, hvor parterne på tværs af offentlige og private organisationer er gået sammen til gavn for mange ledige og en hel branche. Det usædvanlige er dels det meget brede samarbejde, dels at en privat virksomhed tager ansvar for fødekæden til hele branchen og ikke kun én virksomhed,” siger Troels Lund Poulsen, der indviede det nye tiltag.

Ifølge ministeren er der tale om et tiltag, der også kan være til inspiration for andre områder med mangel på arbejdskraft.

Rækker ud efter de ikke-boglige

Med det nye forløb bliver der rakt ud efter dem, der endnu ikke er klar til en erhvervsuddannelse. De skal tættere på arbejdsmarkedet og en hverdag, hvor de både lærer og bidrager, fortæller Phønix Tag Materialers salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa. Forløbet skal give en ny start i livet og et godt job, der giver en retning i livet.

”Forløbet kombinerer skole og praktik med meget stor chance for en læreplads bagefter. De ledige får altså ikke blot en opkvalificering, men også en stor mulighed for et job.
Samtidig får de et løft på meget kort tid, både fagligt og personligt, og de får åbnet nogle døre, der ellers har været lukkede,” siger Kenneth Vraa.

”Med forløbet sætter parterne en tyk streg under begrebet ’Det rummelige arbejdsmarked’, og vi vil bygge bro til ledige, der er ved at drive længere væk fra fællesskabet, men kan blive en god arbejdskraft, når de får chancen.”

”Desuden, som et led i hele forløbet, får de ledige et døgn sammen med BS Christiansen, hvor formålet ikke mindst er at lære sig selv og sit potentiale bedre at kende. Vi vil nemlig ikke blot løfte dem, vi tør også skubbe lidt til dem,” siger Kenneth Vraa.

Trainee-elev svejser tagpap
Trainee-elev Martin Arnfinnson fra Sønderjyllands Tagdækning A/S demonstrerede under indvielsen af Tagdækker Trainee-forløbet, hvordan man svejser tagpap

 

Flere informationer hos:

Kommentar eller interview med beskæftigelsesministeren, så ring venligst til Beskæftigelsesministeriets pressevagt på tlf.: 51 23 28 30

Salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa, Phønix Tag Materialer, tlf.: 30 76 05 80, kev@phonixtagmaterialer.dk

Medarbejdere hos Phønix Tag Materialer, som er klar til at hjælpe dig

Kontakt os

Vi sætter en ære i at forsyne forskellige aktører i byggebranchen med gennemtestede kvalitetsprodukter, der hjælper med at holde Danmarks tage tætte.

79 96 21 00

43 66 21 60

HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.00 - 15.30
Fredag 7.00 – 14.30

I Greve

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 6.30 - 15.00
Fredag 6.30 – 13.00