Nyt tag hjælper bierne

Et tag lavet til de danske bier.


Bi-venligt tag skaber nye levesteder for de truede danske honningbier og vilde bier.

Det nye grønne tag, der hedder ”Bee-Friendly Roof”, giver bierne lyst til at boltre sig i blomsternes nektar. På den måde danner taget et levegrundlag for danske bier, så vi også fremover kan glæde os over biernes bestøvning. Virksomhederne Nature Impact og Phønix Tag Materialer præsenterer det nye tag.

- Til det nye bi-venlige tag har vi omhyggeligt udvalgt forskellige typer af planter, så vi skaber variation og dermed tiltrækker så mange forskellige arter af bier som muligt, siger Søren Storm, der er produktchef hos Nature Impact Roof, som udvikler og producerer taget.

Et blomstrende tæppe til bierne
Specielt fra maj til september bliver taget til et smukt blomstrende tæppe, hvor bierne kan boltre sig i den nektar, der er ellers efterhånden er sjælden at finde.

- Landskaberne bliver mere og mere ensartede og sterile, og det skader bestøvningen af afgrøder og truer produktionen af mad. Derfor lancerer vi det nye grønne tag, der skaber nye levesteder til bierne, siger salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer, der forhandler taget.

Planterne er udvalgt i samarbejde med NGO’er.

Undgå en økologisk katastrofe
Der er al mulig grund til at skabe nye levesteder til bierne. Spritny forskning viser, at 75 % af alle insekter i 63 naturreservater i Tyskland er forsvundet de seneste 27 år.

Professor Dave Goulson fra Sussex University i Storbritannien kalder disse resultater forfærdende og siger til avisen The Guardian, at ”vi har kurs mod en økologisk dommedag”. Også i Danmark er bestanden faldet.

Medarbejdere hos Phønix Tag Materialer, som er klar til at hjælpe dig

Kontakt os

Vi sætter en ære i at forsyne forskellige aktører i byggebranchen med gennemtestede kvalitetsprodukter, der hjælper med at holde Danmarks tage tætte.

79 96 21 00

43 66 21 60

HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.00 - 15.30
Fredag 7.00 – 14.30

I Greve

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 6.30 - 15.00
Fredag 6.30 – 13.00