Utraditionelt tiltag skaffer ledige i arbejde

Holdfoto af Tagdækker Trainee elever med beviser

Et helt nyt og utraditionelt tiltag til at skaffe arbejdskraft til en branche, der mangler arbejdskraft, er blevet en succes.

Der er tale om det såkaldte Tagdækker Trainee-forløb, som på en utraditionel måde bringer udsatte unge og andre ledige sammen med tagdækkervirksomheder, der mangler arbejdskraft.

Ud af 27 startende Trainees på det første hold går hele 19 direkte videre i arbejde og uddannelse på en tagdækkervirksomhed, mens to endnu mangler en endelig afklaring.

Direktør Paul Erik Rask fra tagpapproducenten Phønix Tag Materialer er initiativtager til forløbet. Han sagde ved overrækkelsen af diplomer den 24. maj, at den nye model har vist sig at virke i praksis og gerne må inspirere andre brancher.

”Vi har valgt at kombinere skoleophold tæt med praktik hele vejen igennem. Eleverne har vist gåpåmod og har hurtigt nået et højt fagligt niveau, samtidig med at de personlighedsudviklende kurser,bl.a. med BS Christiansen, også har gjort gavn. Jeg er ikke i tvivl om, at de unge bliver gode tagdækkere,” siger Paul Erik Rask.

Phønix Tag Materialer har koordineret det utraditionelle forløb i tæt samarbejde med en række private virksomheder, brancheforeninger, jobcentre over hele landet, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og 3F.

Ifølge Paul Erik Rask skyldes det gode resultat netop, at alle er gået sammen om at løfte i flok for at løse en branches efterspørgsel efter arbejdskraft.

Tagdækker Trainee Katja Lillelund modtager diplom fra Phønix tag efter veloverstået uddan Materialers direktør Paul Erik Rasknelse.

Tagdækker Trainee Katja Lillelund modtager diplom fra Phønix tag Materialers direktør Paul Erik Rask efter veloverstået uddannelse. Katja skal nu videre i uddannelse hos Phønix Tag Fyn, Aarslev. Til højre uddannelsesansvarlig Casper B. Kristensen fra Phønix Tag Materialer

Medarbejdere hos Phønix Tag Materialer, som er klar til at hjælpe dig

Kontakt os

Vi sætter en ære i at forsyne forskellige aktører i byggebranchen med gennemtestede kvalitetsprodukter, der hjælper med at holde Danmarks tage tætte.

79 96 21 00

43 66 21 60

HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.00 - 15.30
Fredag 7.00 – 14.30

I Greve

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 6.30 - 15.00
Fredag 6.30 – 13.00