Værktøjer til projektering med tagpap

Projekteringsværktøjer giver arkitekter mere tid til kreativitet

Digitale værktøjer giver en mere smidig og effektiv projekteringsproces, så arkitekten kan bruge mere tid på kreative løsninger frem for komplicerede beregninger. Færdige BIPS-beskrivelser og materialefiler gør det nemt for rådgiveren at kvalitetssikre tagpapprojekter, fordi de er lige til at implementere i udbudsmaterialet.

 

Se indslaget om værktøjer til projektering med tagpap på Tagkanalen.

Når arkitekten på tegnestuen skal forberede projekteringsmateriale med detailtegninger og beskrivelser, ligger der et stort arbejde i at få dokumenteret alle nødvendige løsningsdetaljer. Digitale projekteringsværktøjer, der kan indarbejdes direkte i udbudsmaterialet, effektiviserer arkitektens projekteringsproces og strukturerer tegningsmaterialet.

 

Mere tid til kreativ energi

Bo Haugland Andersen ved om nogen, hvordan de digitale projekteringsværktøjer hjælper arkitekter til at få en mere smidig projekteringsproces. Han er indehaver og partner hos arkitektfirmaet Vallentin Haugland, som er en af de tegnestuer, der i stor grad anvender digitale værktøjer i forbindelse med projektering.

- De fleste arkitekter vil hellere bruge tiden på at udtænke spændende bygninger og rum end at dokumentere løsningsdetaljer, som der allerede findes mange års erfaring med god byggeskik på. Hjælpemidlerne frigiver tid, så vi kan bruge mere kreativ energi i projekteringsprocessen, siger Bo Haugland Andersen, indehaver og partner i Vallentin Haugland.

 

Kvalitetssikring i projekteringsfasen

For Bo Haugland Andersen er det afgørende, at de digitale værktøjer, som producenten stiller til rådighed, er lige til at implementere. Derudover skal de leve op til gældende branchekrav.

- De digitale projekteringsværktøjer skal være dynamiske, så vi kan indarbejde dem i de løsninger, vi arbejder med. Samtidig skal de leve op til de krav, bygherrerne stiller til produkterne. Det giver os en tryghed, at der er kvalitetssikring på allerede fra producentens side, understreger Bo Haugland Andersen.

 

Hjælpemidler på Taghåndbogen

Efter ophævelsen af TOR-anvisningerne findes der ikke længere fælles brancheforskrifter på projektering og udførelse af tagpapbelægning. Tagpap-projekter skal derfor gennemprojekteres med beskrivelse og tegning af alle detaljer. Det betyder potentielt en stor mængde ekstraarbejde på tegnestuerne. For at gøre arbejdet for arkitekter og tekniske rådgivere så enkelt og overskueligt som muligt, har Phønix Tag Materialer udviklet konkrete projekteringsværktøjer, som er nemme at inddrage, når der skal projekteres. Værktøjerne er en del af vidensbasen Taghåndbogen.

- På Taghåndbogen ligger der BIPS-beskrivelser på de mest anvendte opbygninger, både glatdækning, listedækning og grøn tag. Der ligger også BIM-, Revit- og AutoCAD-filer, som beskriver specielle detaljer som inddækninger, murkroner, gennemføringer og tagterrasser. Rådgiverne kan copy-paste materiale-filerne og føre dem direkte ind i det færdige udbudsmateriale, forklarer Dorthe L. Hartung, som er projektchef hos Phønix Tag Materialer.  

Objekterne med opbygninger, detaljer og overflader findes i 2D og 3D. Materiale-filerne er udviklet i tæt samarbejde med de rådgivere, der bruger dem til dagligt for at sikre, at de bliver anvendt i praksis. De digitale værktøjer fra Phønix Tag Materialer opdateres løbende og er lige til at hente ind i projekteringsmaterialet.

 

 

Se mere på Tagkanalen

Femte afsnit af Tagkanalen handler om digitale projekteringsværktøjer, som arkitekter og tekniske rådgivere kan bruge til projektering med tagpap.

På Tagkanalen bliver du klædt på med viden om, hvordan du som arkitekt eller bygherre træffer et sikkert og langsigtet valg med tagpap til byggeriet.

 

Se afsnittet her.

 

Medarbejdere hos Phønix Tag Materialer, som er klar til at hjælpe dig

Kontakt os

Vi sætter en ære i at forsyne forskellige aktører i byggebranchen med gennemtestede kvalitetsprodukter, der hjælper med at holde Danmarks tage tætte.

79 96 21 00

43 66 21 60

HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.00 - 15.30
Fredag 7.00 – 14.30

I Greve

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 6.30 - 15.00
Fredag 6.30 – 13.00