Bæredygtige almene boliger – Tankefuld II | Tagkanalen (20)

En smidig byggeproces og populære boliger. Sådan lyder nogle af de positive konklusioner for Fyns Almennyttige Boligselskab, som har opført 44 DGNB-certificerede boliger i den bæredygtige bydel Tankefuld ved Svendborg. Få et indblik i bygherrens erfaringer her.

I den bæredygtige bydel Tankefuld ved Svendborg har Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) med stor succes opført 44 bæredygtige almene boliger. Boligselskabet har valgt at bygge efter DGNB-certificeringen, og de har satset på materialer med dokumenterede miljøegenskaber – blandt andet facadebeklædning i træ og grønne tage.

Boligerne er projekteret med mål om DGNB Guld-certificering, og meget tyder på, at netop den bæredygtige tilgang har været med til at øge de færdige boligers popularitet. Allerede en måned før afleveringen af projektet var samtlige 44 boliger i Tankefuld II revet væk, og mere end 500 ansøgere står nu på venteliste til at blive lejere.

I dette afsnit af Tagkanalen fortæller projektleder hos FAB, Conny Krog blandt andet om valg af materialer og krav til dokumentation af bæredygtighed, som for eksempel EPD, mens hendes kollega, projektleder Claus Thrane, giver et indblik i de fordele og udfordringer det giver for byggeprocessen, når man opfører DGNB-certificeret byggeri.

 

Her finder du indholdet i afsnittet:

0:35: Den bæredygtige bydel Tankefuld

1:05: Om DGNB som certificering

1:50: Prioritering af materialeproducenter med en EPD (miljøvaredeklaration)

2:21: Valg af sedumtag på boligerne

3:04: DGNB giver bedre byggeproces

 

Byggeriets parter:

  • Bygherre: FAB
  • Arkitekt: C&W Arkitekter A/S
  • Tagdækker: Hetag Byens Tag

SE MERE PÅ TAGKANALEN

På Tagkanalen bliver du klædt på med viden om, hvordan du som arkitekt eller bygherre træffer et sikkert og langsigtet valg med tagpap til byggeriet.

 

Læs artiklen: "Almene boliger kan også bygges bæredygtigt"

 

Se flere fotos fra projektet her

Alle afsnit