HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.30 - 16.00
Fredag 7.30 – 15.00

I Greve

Kontakt kundeservice hos phoenix tag materialer

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 7.00 - 15.00
Fredag 7.00 – 14.00

Miljø og æstetik i Rambølls Esbjerg-domicil

Byggeriets navn:
Rambølls DGNB Guld-certificerede domicil Esbjerg
Beliggenhed:
Bavnehøjvej, Esbjerg
Udførselsår:
2014-2017 (ibrugtaget)

I Rambølls DGNB Guld-certificerede domicil går miljø, æstetik og økonomi godt i spænd.

Valget af materialer var i fokus, da Rambøll byggede sit domicil i Esbjerg. I samarbejde med arkitekten og entreprenøren valgte Rambøll et design, hvor det miljømæssige er i balance med det arkitektoniske udtryk og totaløkonomien, fortæller Rambølls chefspecialist og DGNB-auditor Gitte Gylling:

“Undervejs lavede vi LCA-vurderinger af materialer og produkter og vurderede samtidig løsningernes totaløkonomiske potentialer. Såvel levetiden som energi- og CO2-belastningen spillede en rolle. Jo flere materialer, der har en robust miljøprofil, jo bedre og mere bæredygtigt kan vi betragte det endelige byggeri som”, siger Gitte Gylling.

Tog sin egen medicin

Da Rambøll rådgiver virksomheder i at opnå DGNB-certificeringer var det oplagt, at Rambøll måtte tage sin egen medicin. Samtidig ønskede ejeren af bygningen, PFA, også en DGNB-certificering, for at skabe øget opmærksomhed omkring processen og kvaliteten af løsningerne i bygningen.

“For tagpappens vedkommende var det vigtigt, at produktet er nemt at arbejde med. Tagpappen gjorde det samtidig muligt at understøtte den praktiske installation af de mange ovenlysvinduer til store lysskakte og et stort anlæg med solceller”, siger Gitte Gylling.

Desuden var det vigtigt, at produktet er robust og nemt at vedligeholde, så den daglige drift er enkel og billig med lang levetid.

Samtidig skulle tagpappen passe æstetisk ind i et havne- og industriområde.

“Leverandørerne har haft meget varierende datagrundlag, og ofte er de ikke vant til at dokumentere produkternes performance indenfor eksempelvis miljø. Det gjorde det til en stor opgave for virksomhederne og os som auditorer at samle data”, siger Gitte Gylling.

“Derfor er det godt at virksomheder som Phønix Tag Materialer dokumenterer, hvordan virksomhedens produkter bidrager til et bæredygtigt byggeri”, siger Gitte Gylling.

BYGHERRE:
PFA Ejendomme og CASA, Rambøll Esbjerg (lejer)

ARKITEKTTEAMET:
Pluskontoret Arkitekter A/S og Transform

TILKNYTTEDE RÅDGIVERE:
CASA, Rambøll

TAGDÆKKER:
Phønix Tag Nordjylland A/S

ADRESSE:
Bavnehøjvej, Esbjerg

PROJEKT:
Nyt firmadomicil / Energiklasse 2020 / DGNB Guld-certificering

AREAL:
11.111 m² / 450 arbejdspladser

BYGGESUM:
Ca. 200 mio. kr.

ÅR:
2014-2017 (ibrugtaget)