Spændende arkitektur og solceller

Byggeriets navn:
Domicil for IBA Kolding
Beliggenhed:
Kolding
Udførselsår:
2017-2019

International Business Academy (IBA) i Kolding har fået et 9.000 kvadratmeter stort uddannelsesbyggeri, der har en central placering ved Kolding å i nærheden af centrum og med god infrastruktur.

Huset fordeler sig over syv etager med et centralt rum, en ”markedsplads”, hvorfra der er kig og forbindelse til en række læringsrum med studietorve, gader og nicher med mulighed for undervisning, fordybelse og gruppearbejde. Rummene på de 7 etager er forbundet via en stor indvendig ”videnstrappe”., der snor sig rundt langs facaden.

Udvendigt er bygningen opført med varieret, gyldent og rødbrunt indfarvede facadeelementer, brudt af en bred spalte af glas med udblik. Det giver bygningen en rytmisk varieret, farverigt og skulpturelt udtryk i byskabet.

Solceller på taget reducer energiforbruget
176 solcellepaneler på taget reducerer omkostningerne til energi, og gør samtidig det meste af IBAs strømforbrug CO2-neutralt. Der produceres ca. 44.000 kWh miljøvenlig strøm hvert år.

Solcellepanelerne er monteret parallelt med tagoverfladen helt uden vinkling. På den måde minimeres skyggedannelsen mellem panelerne, od det forbedrer udnyttelsesgraden pr. kvadratmeter tagoverflade. Solcellerne er monteret på en måde, så de ikke gennembryder tagpappen.

Centrale aktører:
Bygherre: International Business Academy (IBA)
Arkitekt: Kjaer & Richter A/S
Landskabsarkitekt: Gustin
Rådgivende ingeniør: Niras A/S
Totalentreprenør: Hoffmann A/S
Solceller: Phønix Tag Energi A/S
Tagdækning: Phønix Tag Vejle

expand_less