Aalborg Universitet - Esbjerg

Byggeriets navn:
Aalborg Universitet Esbjerg
Beliggenhed:
Esbjerg
Udført:
2015
Tagdækker: Sønderjyllands Tagdækning Aps
Robust byggeri i organisk indpakning - det barske klima på kanten af vadehavet præger materialevalget på den nye hovedbygning til Aalborg Univrsitet Esbjerg AAU. Resultatet af tagterrassen er rustikt.

Der er monteret grønt tag på tagterrassen.

Grønne tage kan have masser af farver

Aalborg Universitet Esbjerg har fået et grønt tag på tagterrassen – og farverne skifter med årstiderne
Et smukt og varieret grønt tæppe pryder tagterrassen på Aalborg Universitet Esbjerg. Her blev sidste år lagt et grønt tag, som siden har vist sig frem i mange forskellige farver; afhængigt af årstidernes skiften.

Et grønt tag er nemlig meget mere end bare grønt, siger Kenneth Vraa, der er salgs- og marketingchef hos Phønix Tag Materialer A/S..

- Fordelen ved det grønne tag er, at det kan få masser af farver fra begyndelsen og siden skifte udtryk i takt med kalenderen. Det grønne tag kan fungere som en lille grøn oase og et smukt, rekreativt område midt i byen, siger Kenneth Vraa.

Farver fra første dag
Farvespillet er heller ikke forbeholdt en enkelt årstid. Grøne tage giver så mange valgmuligheder i sedum, græsser og stauder, at bygherre og arkitekt langt hen ad vejen selv kan sammensætte farvepaletten fra første dag. De mange farver kan altså nydes allerede fra den dag, taget bliver lagt.

Et grønt tag kan typisk monteres på en enkelt arbejdsdag, fordi udlægningen foregår hurtigt og effektivt. Samtidig er taget let at håndtere og vedligeholde, understreger Kenneth Vraa.

- Du skal kun gødes én gang om året; typisk i marts eller april. Det er også her, sedum-beplantningen skal tjekkes efter vinteren. Resten af året passer det grønne tag reelt sig selv, så tidsforbruget og udgifterne til drift og vedligeholdelse kan holdes på et minimum, påpeger han.

expand_less