Amerikansk besøg hos Tagdækker Trainee

Fint besøg fra Boston for at lære mere om Tagdækker Trainees succes

Amerikansk Interesse@Jonas Fotografi
Den amerikanske Dekan på Bunker Hill Community College i Boston, Massachusetts, USA, Kristen McKenna (I midten), ses her under besøget i Phønix Tag Materialer ved at blive interviewet af TVSyd sammen med CEO i Phønix Tag Materialer, Paul Erik Rask. Foto: JonasForografi.dk

Det er ikke kun astronauten Andreas Mogensen, der vækker opsigt i USA. Det gør den succes, som Tagdækker Trainee har opnået, også. Der var fint besøg fra Boston i Vejen forleden

Tagdækker Trainee sender ganske vist ikke unge i kredsløb - og dog alligevel. For en lang række unge har siden 2019 været igennem et tre-måneders praktikophold for at blive introduceret til tagdækkerfaget. Det er for mange af dem endt i en lærekontrakt hos et tagdækkerfirma, og siden fast ansættelse som udlært tagdækker i en af landets tagdækkervirksomheder. Og konceptet, som Phønix Tag Materialer har opbygget sammen med samarbejdspartnere som jobcentre, kommuner, Learnmark i Horsens, STAR, samt en række tagdækkervirksomheder landet over, har givet genlyd langt ud over landets grænser. Blandt andet helt til Boston i Massachusetts, USA.

Satser på den enkelte
Her fik Kristen McKenna, dekan på Bunker Hill Community College i Boston via de sociale medier kontakt med Tagdækker Trainee, og så udviklede det sig til samtaler og nu et besøg i Vejen.

”Det er meget specielt, hvordan Tagdækker Trainee fra starten i 2019 har valgt at fokusere på den enkelte person, og få det bedste ud af det”, siger hun, efter at hun i flere indlæg havde hørt om hvordan Tagdækker Trainee arbejder.

”Det handler jo også om, hvordan virksomhederne tænker. For virksomhederne er jo, som jeg forstår situationen i Danmark, nødt til at gøre op med vanetænkning, og tænke på en måde, som tiltrækker de unge”, tilføjer hun.

CEO i Phønix Tag Materialer, som står bag initiativet, Paul Erik Rask, lægger ikke skjul på, at initiativet gerne skulle munde ud i mere og bedre kvalificeret arbejdskraft:

”Det er vigtigt at slå fast, at vi gør det for branchen. Vi er ganske enkelt nødt til at tænke anderledes, og prøve at afskaffe den kløft, der er mellem mange virksomheder, og den nye generation af unge”, siger han.

En win-win situation
”Når vi så kan hjælpe unge i gang, som har vanskeligt ved at finde et ståsted, så er det en win-win, og det er faktisk noget, der står vores hjerter meget nært. Det er en fantastisk oplevelse at se de unge vokse med en ny identitet gennem forløbet og senere i jobbet”, sagde han på mødet.

Patrick Jensen, tidligere trainee fra det første hold trainees i 2019, er fortsat i branchen, og kom ind på holdet uden forudsætninger, men fandt hurtigt ud af, at det var godt med struktur i hverdagen, og passende med udfordringer:

”Jeg kom ind ved hjælp af jobcentret, der anbefalede, at jeg kiggede den vej. Det viste sig at være det helt rigtige, selvom jeg egentligt ikke vidste noget om det”, fortalte han. Han har som udlært tagdækker i dag, ambitioner om mere i branchen.

Vi skal bygge bro
Karin Askholm, der er projektleder i Phønix Tag Materialer, og arbejder med rekruttering og fastholdelse i Tagdækker Trainee, siger:

”Der er i dag stor konkurrence om de unge. Og det er vigtigt, at vi får bygget bro både imellem dem indbyrdes, og til den virksomhed, de bliver tilknyttet. Det handler meget om at give tryghed”, siger hun.

Nyheder

Fugtkonference

Tilmeld dig 2-dages seminar om fugt

Kurset er er for dig som projekterer, det vil sige bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør. Det handler om et tema, som er yderst aktuelt, nemlig fugt. Vi har samlet nogle af Danmarks førende eksperter, som giver dig den bedste viden.

Invitation. 2-dages seminar om fugt
expand_less