Fra Tagdækker Trainee til danmarksmester

24-årige Christian Marthendal Lublin blev Danmarks bedste tagdækkerlærling ved SKILLS

Christian Lublin 580
Christian Marthendal Lublin blev landets bedste tagdækkerlærlinge ved SKILLS 20

24-årige Christian Marthendal Lublin blev Danmarks bedste tagdækkerlærling ved SKILLS

Danmarks bedste tagdækkerlærlinge hedder Christian Marthendal Lublin. Den 30. april blev han danmarksmester i tagdækning ved SKILLS, der blev holdt i Hønge. Christian bor i Nykøbing Falster og arbejder hos IFA Tagdækning i Toreby L.

Deltagerne udførte blandt andet en listedækning, som er krævende, selv for erfarne svende, og den stod skarpt mente dommerne.

”Jeg satsede på at gøre alt hvad jeg kunne for at vinde SKILLS”, siger han

Christian har tidligere været altanmontør – indtil han ikke var det mere. Så kom der en projektleder fra IFA Tagdækning og foreslog ham at tage forløbet Tagdækker Trainee. Der gik ikke længe inden han blev tilbudt en lærekontrakt hos IFA Tagdækning.

Trainee-forløbet afholdes af tagpapproducenten Phønix Tag Materialer. Målet er at finde og kvalificere interesserede unge eller ledige for at skaffe arbejdskraft til branchen.

Kontrollerede kvaliteten
Som noget nyt skulle Christian undervejs udføre en løbende kvalitetskontrol og dokumentation, med et nyt digitalt værktøj i hånden, nemlig en app på sin mobiltelefon.

Det er leverandøren af tagpap, Nordic Waterproofing, som i Danmark bl.a. ejer varemærket Phønix Tag Materialer, der har udviklet et fuldt integreret system på web og app, der kaldes Tagpas, www.tagpas.dk

Her kan eleverne med deres smartphone hurtigt foretage de nødvendige kontroller, fordi systemet er bygget op omkring faglige arbejdsgange, så en tagdækker hurtigt kan tage billeder, kommentere dem og lægge dem ind.

Kvaliteten Skal Dokumenteres På Skills Christisn Lublin
Christian Lublin i gang med at kvalitetssikre og dokumentere sit arbejde i appen Tagpas på sin smartphone

Fakta

Tagpas er en digital platform som henvender sig til Tagdækkere og underleverandører som ønsker at minimere administrativt bøvl, og tunge lovgivningsmæssige processer ift. dokumentation og formidling.

Det handler om at skabe og bevare et stort overblik, og sikre flotte PDF rapporter med få klik - som alt sammen er med til gøre jeres virksomhed langt mere professionel og strømlinet. Det skal være nemt, og de fleste opgaver kan klares på taget med en mobiltelefon.

Mange tagdækkervirksomheder er vandt til sagshåndtering med brug af et ringbind, som ofte kun findes på kontoret.

Det scenarie gør Tagpas op med, nu kan du have alle projekter og dokumenter med dig lige ved hånden.

Nyheder

Fugtkonference

Tilmeld dig 2-dages seminar om fugt

Kurset er er for dig som projekterer, det vil sige bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør. Det handler om et tema, som er yderst aktuelt, nemlig fugt. Vi har samlet nogle af Danmarks førende eksperter, som giver dig den bedste viden.

Invitation. 2-dages seminar om fugt
expand_less