Nyt samarbejde skal strømline det bæredygtige byggeri

Innovationsprojekt skal ved digitalisering gøre det let for byggebranchen at arbejde med bæredygtigt byggeri

Møde

Et nyt innovationsprojekt skal ved hjælp af digitalisering gøre det lettere for byggebranchen at arbejde med bæredygtigt byggeri.

Phønix Tag Materialer deltager i et nyt innovationsprojekt, der skal gøre det lettere for byggeriets parter at håndtere bæredygtige data. Målet er at lette processen med at certificere et byggeri hos byggeriets parter ved at give branchen adgang til bæredygtige data via fælles digitale løsninger.

Branchen mangler nemlig i høj grad informationer, data, viden og gode værktøjer, siger Dorthe L. Hartung, der er projektchef og DGNB-konsulent hos Phønix Tag Materialer:

”Den projekterende har i dag en voldsom og tidskrævende manuel arbejdsproces, idet store mængde af data skal indhentes og tastes ind manuelt. Derfor vil det være fornuftigt at lade branchens forskellige IT-værktøjer og dokumentationssystemer dele data, så den projekterende har nem adgang til miljødata via fælles digitale løsninger,” siger hun.

Også gevinster for producenten
Som producent af byggematerialer giver projektet også en gevinst for Phønix Tag Materialer selv:

”Vi vil også gerne selv undgå at skulle indtaste de samme mængder af data i et hav af vidt forskellige systemer, hver på sin måde. Det er spild af ressourcer og en efterfølgende stor og unødvendig manuel opgave med at vedligeholde,” siger Dorthe L. Hartung.

Vil gøre miljødokumentationen mere kendt
Nogle af de største udfordringer for producenten er at gøre data tilgængelige for en bredere kreds i byggeriet, idet miljødata skal findes hos EPD Danmark henholdsvis på virksomhedens egen hjemmeside.

”Som producent af byggematerialer har vi en stor mængde miljødokumentation i forbindelse med egen EPD, DGNB-dokumentationspakke, TGA på levetid og meget andet. Vi vil gerne stille disse data bedre til rådighed for alle. Og det skal ske i en form, så det bliver en mere smidig proces for den projekterende,” siger hun.

Deltagere i projektet
Deltagerne repræsenterer tilsammen byggebranchens bredde:

 

Nyheder

Fugtkonference

Tilmeld dig 2-dages seminar om fugt

Kurset er er for dig som projekterer, det vil sige bygningskonstruktør, arkitekt eller ingeniør. Det handler om et tema, som er yderst aktuelt, nemlig fugt. Vi har samlet nogle af Danmarks førende eksperter, som giver dig den bedste viden.

Invitation. 2-dages seminar om fugt
expand_less