Offentlig bygherre: Dokumenteret holdbarhed afgør materialevalget

For Allis E. Brandt, der er bygningsingeniør og ansat som offentlig bygherre, er tagpap ofte det fortrukne valg til tagbeklædning

Gennemtestede materialer i høj kvalitet, der sikrer lang levetid, er afgørende egenskaber, når det kommer til valg af materialer til projektering af offentlige byggerier. Derfor er tagpap ofte det fortrukne valg.

Som offentlig bygherre er tid og penge kontra materialets funktionalitet og holdbarhed et afgørende parameter i forhold til materialevalg på offentlige byggerier.

For Allis E. Brandt, der er bygningsingeniør og ansat som offentlig bygherre, er tagpap ofte det fortrukne valg til tagbeklædning. Hun har anvendt det i forbindelse med projektering af både skolebyggerier, sportshaller og plejehjem i kommunen, hvor beslutningen om at benytte tagpap har været med til at forkorte byggeperioden.

- Som offentlig bygherre skal vi have fokus på bygge- og driftsudgifter over tid samt på totaløkonomien i forhold til god kvalitet i byggeriet. Tagpap er nemt at anvende, det kan benyttes på krævende bygningskonstruktioner, og så har det samtidig en lang levetid på op til 50 år. Disse egenskaber gør materialet til et oplagt valg, når det kommer til tagbeklædning på offentlige byggerier, siger Allis E. Brandt.

Mange offentlige byggeprojekter er kendetegnet ved, at der er stramme deadlines på projektering og udførelse, og Allis E. Brandt oplever i den forbindelse en tilbagevendende udfordring i at få byggeriets faser til at gå op i en højere enhed. Valget af byggematerialer spiller derfor en stor rolle for, at byggeprojektets tidsplan bliver overholdt.

- Fordelen ved at anvende tagpap er, at det giver et tæt tag hurtigt. Selv hvis bygningens konstruktion er krævende eller udfordrende. Der er ofte et vist tidspres på projektering og udførsel, og brugen af tagpap har i den sammenhæng vist sig at være et effektivt valg, siger Allis E. Brandt.

Krav om gennemtestede materialer
Offentlige bygherrer er underlagt langt flere krav til materialevalg end private. Blandt andet skal materialerne være gennemtestede og have en dokumenteret holdbarhed. Derudover lægges der vægt på, at materialerne egner sig til det danske klima.

- Man skal se sig for, når man i Danmark vælger materiale til taget. Det danske klima byder på store temperaturudsving og kraftige mængder nedbør, og det giver udfordringer. Taget skal kunne klare både varme sommerdage og kolde vintre med frostgrader – og ikke mindst en hel del nedbør året rundt. Tagpap i god kvalitet har vist sig at kunne modstå netop prøvelserne fra det danske klima, siger Allis E. Brandt.

Phønix Tag Materialer arbejder løbende med at skabe en veldokumenteret vidensbank om krav til holdbare tagmaterialer. Den opsamlede viden er gjort tilgængelig for bygherrer, arkitekter og rådgivere gennem det omfattende opslagsværk Taghåndbogen.

Medarbejdere hos Phønix Tag Materialer, som er klar til at hjælpe dig

Kontakt os

Vi sætter en ære i at forsyne forskellige aktører i byggebranchen med gennemtestede kvalitetsprodukter, der hjælper med at holde Danmarks tage tætte.

79 96 21 00

43 66 21 60

HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.00 - 15.30
Fredag 7.00 – 14.30

I Greve

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 6.30 - 15.00
Fredag 6.30 – 13.00