Sådan sikres lang levetid på tagpaptag

Fra starten af 1900-tallet og frem til starten af 1980’erne var tagpap et materiale, der ofte var forbundet med mange fugtskader. Nye fælles standarder, bedre produktkvalitet, faglig uddannelse og bedre anvisninger har betydet, at de bedste tagpapløsninger i dag kan holde mere end 50 år.

- Tagpap er fleksibelt og giver muligheder for at lave konstruktioner med en lang levetid. To-lags tagpap giver en stor sikkerhed for, at taget holder tæt i mange år, siger Bjarne Pedersen, chefkonsulent hos Rambøll.

 

Gode råd til at sikre tagets levetid

Chefkonsulent Bjarne Pedersen fra Rambøll ved, hvad han taler om, når det drejer sig om tagpaptage. I sit daglige arbejde rådgiver han bygherrer om problemstillinger i både nye og historiske bygninger. Før det arbejdede han ti år i tagpapbranchen.

I afsnit fire af Tagkanalen giver Bjarne gode råd til, hvordan du sikrer lang levetid på dit tagpaptag:

  1. Vælg tagpap med et højt SBS-indhold med dokumenteret levetid
  2. Sørg for at anlægge et solidt underlag
  3. Brug professionelle fagfolk til at udføre arbejdet
  4. Sørg for løbende at vedligeholde taget – en god tommelfingerregel er, at du efterser dit tag to gange om året.

Boligejeren kan regne med mindst 50 års levetid på et korrekt udført tagpaptag med to-lags SBS-løsning. Men for at sikre den lange levetid – og måske endda få flere år ud af taget – er det vigtigt at vedligeholde det løbende. Her får du gode råd om, hvordan man vedligeholder tagpaptag.

 

Sådan forlænges tagets levetid

Når tagpaptaget gjort sin pligt i 50 år, er det ikke ensbetydende med, at taget skal udskiftes. Hvis man sørger for at inspicere tagpaptaget, finder fejlene og reparerer dem, er der mulighed for, at man kan forlænge levetiden. Bjarne anbefaler, at man:

  1. Gennemgår tagets detaljer og vurderer, om de skal laves om
  2. Renoverer taget med et ekstra lag tagpap.

 

Tagpap med dokumenteret levetid betrygger rådgiverne

Feltundersøgelser fra Statens Byggeforskningsinstitut, SBI, har hævet den estimerede levetid på Phønix Tag Materialers to-lags SBS-løsning til mindst 50 år. Under forudsætning af, at taget er udført korrekt efter PTM-anvisningerne. For rådgiver Bjarne Pedersen giver det garanti for, at taget holder i lang tid.

- Vi anbefaler tagpap med lang levetid til vores kunder, da det giver en god totaløkonomi for bygningen, siger Bjarne Pedersen fra Rambøll.

 

 

Se mere på Tagkanalen

Fjerde afsnit af Tagkanalen handler om tagpappets levetid. Chefkonsulent Bjarne Pedersen fra Rambøll giver gode råd til, hvad man skal gøre for at forlænge holdbarheden på tagpaptaget.

På Tagkanalen bliver du klædt på med viden om, hvordan du som arkitekt eller bygherre træffer et sikkert og langsigtet valg med tagpap til byggeriet.

Se flere afsnit her.

Medarbejdere hos Phønix Tag Materialer, som er klar til at hjælpe dig

Kontakt os

Vi sætter en ære i at forsyne forskellige aktører i byggebranchen med gennemtestede kvalitetsprodukter, der hjælper med at holde Danmarks tage tætte.

79 96 21 00

43 66 21 60

HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.00 - 15.30
Fredag 7.00 – 14.30

I Greve

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 6.30 - 15.00
Fredag 6.30 – 13.00