BIM: Sådan bruger konstruktøren REVIT-værktøjerne fra Taghåndbogen

Objekterne sparer tid på tegnestuen: Materialefilerne er lige at hente ind

I videoen her kan du høre Christian Warming fortælle mere om brugen af REVIT-filer fra Phønix tag Materialers hjemmeside

De 17 medarbejdere på tegnestuen håndterer bygge- og planlægningsprojekter inden for blandt andet nybyggeri, renoveringsopgaver og rådgivning.

Hent REVIT BIM-objekterne her

Når der skal detail-projekteres, havner en god del af projekterne på bordet hos bygningskonstruktør Christian Warming. Og her er færdige materialefiler på tagpapløsninger blevet et værdifuldt hjælpeværktøj i hverdagen:

”Det at have færdige beskrivelser og filer liggende i vores database, betyder at min arbejdsdag bliver nemmere. Jeg kan koncentrere mig om at få bygningen til at hænge sammen og lave noget materiale, som man kan bygge efter, og så ikke bruge tiden på at lave tagpapdetaljer eller opfinde nye løsninger, når de allerede findes,” fortæller Christian Warming.

Se alle værktøjerne til den projekterende her

Enkel copy-paste-proces
Noget af det, der sparer rigtig meget tid på tegnestuen, er at materialefilerne fra Phønix Tag Materialer er lige til at hente ind i projekteringsmaterialet med de rigtige overflader på.

”En typisk proces for mit vedkommende er at åbne det specifikke projekt og derefter åbne Phønix Tag Materialers fil og gennemgå de detaljer, som kræver en løsning i forhold til tagpap. Så kopierer jeg 2D-detaljerne direkte fra Phønix Tag Materialer og over i min fil – det er bare CTRL-C og CTRL-V,” fremhæver Christian Warming.

Han understreger samtidig, at de digitale tagpap-filer er med til at sikre, at detaljerne lever op til både producentens vejledninger og mange års erfaringer på området.

BIM
Siden år 2000 har GINNERUPPARKITEKTER A/S i Horsens arbejdet med projektering i 3D, og de sidste otte år er alle projekter projekteret i 3D i tegneprogrammet REVIT.

Også underliggende konstruktion
En af de store udfordringer for bygningskonstruktøren er at få løst alle detaljer, så de er i orden både holdbarhedsmæssigt og juridisk. Her er det guld værd, at Taghåndbogens filer også dokumenterer forskellige løsninger i den tagkonstruktion, som tagpaptaget hviler på:

”Filerne indeholder ikke bare tagmaterialerne, men er bygget op med hele den underliggende konstruktion, så der både er en løsning med bjælkespær og isolering og en løsning med varmt tag, hvor man har den bærende konstruktion liggende under et lag isolering, og så har tagpappet liggende ovenpå.”

Udviklet i samarbejde med brugerne
Som bygningskonstruktør lægger Warming desuden vægt på, at Phønix Tag Materialers filer er udviklet i samarbejde med dem, der bruger dem til daglig. GINNERUPPARKITEKTER A/S har været med til at levere input til udarbejdelsen af materialefilerne, og det viser sig i anvendeligheden.

”Det er lige til at implementere i et projekt – det er hurtigt at klippe over og fungerer sammen med den måde, vi arbejder på som tegnestue,” slutter Christian Warming.

Artikler og viden

Faglige artikler, interviews og videoer med eksperter om bæredygtighed, projektering, montage, levetid, arkitektur, cases m.m.

IMG 1527

Alger på byggematerialer: Hvordan gør man?

Mos og alger er et æstetisk problem på byggematerialer, flisebelægninger og lignende, fordi den grønne farve misklæder bygninger og andre konstruktioners synlige overflader.

Alger på byggematerialer. Hvordan gør man?
expand_less