Danskudviklet BIM-værktøj sparer tegnestuen tid

Nyt plugin til Revit gør det nemt at finde og bruge de rigtige BIM-objekter.

Revit BIM Phønix Tag Materialer Tagpap Iiijpg
Et nyt plugin til Revit sparer tegnestuen tid med at hente og bearbejde BIM-objekter. I basisudgaven er det nye plugin gratis. Thomas Holm fra Ajour System og Dorthe L. Hartung fra Phønix Tag Materialer

Projekterende får nu en lettere hverdag med at skitsere og projektere byggerier. Den danske udvikler af IT-værktøjer til byggebranchen, Ajour System, lancerer i et samarbejder med Phønix Tag Materialer et nyt plugin til Revit, der gør det nemmere for tegnestuerne at finde og bruge de rigtige BIM-objekter.

Et helt nyt plugin til Revit har tiltrukket sig så stor interesse fra hele Europa, at værktøjet spås en fremtid som ny dansk eksportsucces. Værktøjet hedder AjourObjects og er i basisudgaven gratis.

Ajour System har under udviklingen af den fremadstormende software samarbejdet med flere tegnestuer samt den danske tagpapproducent Phønix Tag Materialer, der ønsker at gøre sine BIM-objekter mere tilgængelige for brugerne.

Efter udviklingsprocessen står det klart, at tegnestuerne sparer tid, fordi producenternes tegningsobjekter ligger lige ved hånden i en toolbar, fortæller Thomas Holm, der er teknisk konsulent hos Ajour System

 –  Tegnestuen effektiviserer sit arbejde, fordi de ikke bruger tid på at lede efter objekterne. Da løsningen er Cloud-baseret, har arkitekterne altid de opdaterede BIM-objekterne ved hånden, og kan bruge og genbruge dem på tværs af projekter uden at skulle stole på måske forældede informationer på lokale drev, siger Thomas Holm.

Producenternes produkter kan findes på få sekunder, fordi platformen har en søgemaskine, der selv foreslår, hvilke objekter der skal bruges, fortæller Dorthe L. Hartung, der er Projekt- og bæredygtighedschef og DGNB-konsulent hos Phønix Tag Materialer.

– Det er en klar fordel for os som producent, at vi nemt kan publicere nye produkter og opdatere eksisterende, så tegnestuerne straks har de nyeste objekter til rådighed i deres Revit-program. På den måde reducerer vi risikoen for fejl, siger Dorthe L. Hartung,

Revit BIM Tagpap Phønix Tag Materialer II

Unødig information fjernet

Ofte indeholder BIM-indhold fra materiale-producenter unødvendig information og egenskaber, som fylder og forurener rådgivernes modeller og tegninger. Det betyder, at der kræves et stort oprydningsarbejde, inden BIM-objekterne kan tages i brug.

– Fordi kvaliteten af tegninger og modeller i det nye system er skræddersyet til tegnestuernes behov, skal de ikke gøre et stort efterarbejde, når objekterne er hentet ind i Revit. Objekterne er desuden udviklet med BIPS-skraveringer, som er den standard, der bør anvendes, siger Thomas Holm.

Phønix Tag Materialers bibliotek indeholder 100 forskellige Revit-objekter, der findes i 2D og 3D. Hovedparten af biblioteket består af detaljekomponenter af materialer, der typisk anvendes til detaljering som for eksempel mursten, konstruktionstræ og gipsplader. 

Nye typer af byggevarer fra andre byggevare-producenter bliver løbende tilføjet, alle i den rigtige Revit-kvalitet.

Er du nysgerrig på, hvordan får du adgang? Læs mere her: https://app.ajourobjects.com/#/manufacturer eller hos Phønix Tag Materialer: https://www.phonixtagmaterialer.dk/bim-revit-autocad-tegningsmateriale

Artikler og viden

Faglige artikler, interviews og videoer med eksperter om bæredygtighed, projektering, montage, levetid, arkitektur, cases m.m.

IMG 1527

Alger på byggematerialer: Hvordan gør man?

Mos og alger er et æstetisk problem på byggematerialer, flisebelægninger og lignende, fordi den grønne farve misklæder bygninger og andre konstruktioners synlige overflader.

Alger på byggematerialer. Hvordan gør man?
expand_less