Efterårstjek af taget

Har du tjekket dit tagpap tag?

Når de første blade begynder at forlade træernes grene og hvirvle rundt i luften, er det ikke blot tid at pakke grillen, havemøblerne, børnenes trampolin og badebassinet væk for sæsonen. Efterårstid er også tagtjektid. Tagpaptage er i dag så stærke, at de kan holde i årtier med den rette vedligehold. Og det kræver såmænd blot en lille time på taget af villaen, sommerhuset, garagen eller udhuset for at sikre sig, at tagpaptaget er godt rustet til den nye og kommende sæsoner.

 

Råd nummer et…

 

  • Tagpaptaget – og det uanset om det er fladt eller med fald – bør først og fremmest renses for blade og andet smuds, som uundgåeligt hober sig op, for blade kan skabe store vandsamlinger og danne grobund for skadelig plantevækst.

 

Råd nummer ét til boligejere med tagpaptage er derfor kort og godt:

 

Start efterårstjekket med en grundig hovedrengøring – op på taget med kosten og i gang! Fej med en blød kost alle blade og smuds væk.

 

  • Hvis der står et stort træ i nærheden, er det samtidig en rigtig god idé at tjekke om bladfangene over afløbene er intakte, opfordrer vi. Tjek samtidig om regnvand, sne og slud har fri passage til nedløbet. Hvis bladfanget mangler eller er i stykker kan det skabe propper med det resultat, at vandet bliver stående på taget.  

 

Når taget er fejet rent, bør man samtidig tjekke:

 

  • Om kantindækningerne er intakte. Er der sætninger i konstruktionen, kan tagdækningen have taget skade

  • Aftræks- og ventilationshætter

  • Inddækning ved ovenlysvinduer  

 

Sidst, men ikke mindst, råder vi til at give ovenlysvinduerne en grundig vask med sæbevand og blød kost – det skaber fri passage for dagslyset, som vi især har brug for i den mørke tid.

 

Gratis guide - Phønix Tag Materialer A/S har udgivet en gratis vedligeholdelsesguide til boligejere, der trin for trin beskriver og illustrerer, hvordan man giver tagpaptaget et sundhedstjek. Den viser også, hvordan man udbedrer eventuelle småskader som fx revner, huller og buler.

 

Mange boligejere støder på dampbuler og mindre revner under tagtjekket. Skader, som man dog nemt kan udbedre med egne hænder uden at tilkalde fagfolk.

 

  • Dampbuler opstår når solen opvarmer indesluttet fugt under tagpappen,

 

De kan udbedres med klæbeasfalt, en lille rulle tagpap og tagpapsøm. Læg stjerneformede snit i tagpappet over buler, klæb tagpappen fast til underlaget og læg et nyt stykke henover.

 

  • Revner skal behandles på samme måde: Fastgør pappen med søm, spartel klæbeasfalt i revnen og luk af med en strimmel tagpap lagt fast i et nyt lag klæbeasfalt.

 

Klæbeasfalt opnår sin optimale styrke efter otte døgns hærdning ved minimum 10 grader. Det nytter altså ikke noget at udskyde tagtjekket til vinteren og minusgraderne ER sat ind.

 

Phønix Tag Materialers ’Vedligeholdelsesguide’ kan bestilles eller downloades her.

 

Nærmeste forhandler oplyses på tlf. 7996 2288

Medarbejdere hos Phønix Tag Materialer, som er klar til at hjælpe dig

Kontakt os

Vi sætter en ære i at forsyne forskellige aktører i byggebranchen med gennemtestede kvalitetsprodukter, der hjælper med at holde Danmarks tage tætte.

79 96 21 00

43 66 21 60

HAR DU SPØRGSMÅL?

Vi er klar til at hjælpe

I Vejen

Tlf. 79 96 21 00
Man – torsdag 7.00 - 15.30
Fredag 7.00 – 14.30

I Greve

Tlf. 43 66 21 60
Man – torsdag 6.30 - 15.00
Fredag 6.30 – 13.00